Acapella Ayangil – Hasan Ferid Alnar

Bilindiği üzere “ACAPELLA”, “herhangi bir çalgı eşliği olmayan, salt insan seslerinden oluşan eşliksiz koro”yu tanımlayan bir müzik terimidir.

“Acapella AYANGİL”, 1983 yılında Rûhî Ayangil tarafından kuruluşu gerçekleştirilen ve kültür-sanat alanında etkinlikler sunan bir “sivil toplum örgütü” hüviyetindeki AYANGİL Türk Müziği Orkestra ve Korosu’nun (ATMOK) alt seslendirme birimlerinden başlıcasıdır.

Ulusal ve uluslararası müzik bağlamında sayısız etkinlikte yer alarak düzenli konserler ve CD kayıtları ile Türk müziğinin nitelikli sanat verimlerinin tanınmasına ve yaygınlaşmasına hizmet eden koro, kuruluşunun 32. yılı etkinlikleri çerçevesindeki konserlerini muhtelif mekânlarda sürdürmeye devam etmektedir.

Acapella AYANGİL toplam 16 koro üyesinden oluşmaktadır. Koro başta Ferid Alnar’ın “10 Yunus Emre İlâhisi Koro Suiti”, Yalçın Tura’nın “Niyâzî-i Mısrî İlâhîleri Koro Suiti” gibi geniş spektrumlu koro dağarı yanında, özellikle Türk bestecilerinin makam çoksesliliği alanında verdikleri diğer eserlerden oluşan özgün bir repertuara sahiptir.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/140167405″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.